Megírjam helyetted?

Megírjam helyetted az értékesítési oldaladat és kampányleveidet?

Tudod már, hogy mit akarsz eladni, azt is, hogy kiknek, és nem akarod “elszerencsétlenkedni” a dolgot azzal, hogy te írod meg az értékesítési oldalt?

Tudod, hogyan kellene felépülnie az értékesítési szövegnek, de úgy érzed, vért izzadsz, mire egyetlen normális mondatot kipréselsz magadból?

Nincs most időd sales-oldalt és kampányleveleket írni?

 

Rita Megírja – Vidi Rita szövegírói szolgáltatása VIP ügyfeleknek.

 

Életem első olyan szövegét, amivel eladni akartam, nyolc évvel ezelőtt két nap alatt hoztam össze, ami nem tűnik hosszú időnek, de ha figyelembe vesszük, hogy egy A5-ös méretű szórólapról volt szó, akkor azért ez az idő már minden, csak nem rövid.

Ráadásul az idővel volt a legkevesebb gondom: konkrétan SÍRTAM, miközben próbáltam összetákolni azt a néhány szót. Persze néha hisztérikusan röhögtem is – hangosan! -, mikor végre rájöttem, hogy milyen szavakat használjak, tegezzen-e, vagy magázzon, mi legyen a figyelemfelhívó cím, hogyan késztessem reakcióra a szórólapot kézbevevőket.

Két napon át jártam meg a szövegírói poklot és mennyországot, többször is egymás után, izzadva, az arcomat véresre vakarva, a klaviatúrát dühösen püfölve. De végül sikerült. Körülbelül 50 szó, egy A5-ös lapon, és olyan jól sikerült, hogy évekkel később is előbukkantak az ügyfelektől! Márpedig ki az, aki manapság eltesz egy szórólapot? Ezt a szórólapot eltették.

Hogy mi volt a titok?
Ha majd szórólapra lesz szükséged, elárulom.

Azóta is a szövegírásból élek. Nem abból, hogy másoknak írok szöveget, hanem magamnak. Blogokat, könyveket, értékesítési oldalakat, olykor munkafüzeteket, és persze leveleket, FB posztokat.

Sőt, azóta már tanítom is a szövegírást: 2013-ban indítottam el a saját módszertanra épülő jobb agyféltekés kreatív írás tréningeket, amelyek keretében szépirodalmi íróképzések és marketing- és webszövegírás képzések szerepeltek a palettán.

2015. szeptembere óta kizárólag franchise partnereim szervezik és vezetik a képzéseket, idén bővült a tréningek köre a meseírás és a novellaírás szakmai anyagaival. A témáról könyvet is írtam, Írni bárki tud címmel.

Szerintem ugyanis írni bárki tud. De lehet olyan helyzet, amikor nincs rá lehetősége. A képesség mindenkiben felébreszthető – sokakban eleve megvan gyerekkoruk óta -, de aláírom, hogy vannak helyzetek, amikor vérprofikra van szükség.

Soha nem terveztem azt, hogy másoknak írok szöveget, de az utóbbi időben rendre kapom a megkereséseket ez ügyben: írjak cikkeket, írjak értékesítési oldalt, írjak kampányleveleket, írjak FB posztokat, segítsek, adjak tanácsot, nézzek már rá, mi hiba, stb.

Minden megkeresésre azt mondtam, hogy bocsánat, de én ezzel nem foglalkozom, mert az az ár, amit én szövegírásra tudnék adni, az időm értékét figyelembe véve, az egyszerűen piacképtelen lenne.  De aztán mindig azon agyaltam, hogy “hmm, hogy írnám én ezt meg?” “Mire fűzném fel a témát?” “Mivel bűvölném el a látogatókat?” “Mit változtatnék meg az adott oldalon, hogy jobb eredményeket hozzon?”

Így arra jutottam, hogy egy nagyon szűk körnek biztosítom a szolgáltatást, de csak akkor, ha engem érdekel a téma. Nem fogok futószalagon értékesítési szövegeket és leveleket gyártani, csak azzal foglalkozom, ami engem is érdekel.

ÁR

A szolgáltatás ára: 129.000,- forint – ha elvállalom. Ebben benne van teljes értékesítési oldal megírása, és hozzá 6 (hat) darab értékesítési email, egy kampányként felfűzve.

A szöveggel aztán azt csinálsz, amit akarsz, bele is írhatsz, ki is vehetsz belőle, átalakíthatod. A te tulajdonod lesz.

Szavak és karakterek számát felejtsd el, ha valaki szavak száma alapján akar velem közvetlenül együttműködni, eleve rossz úton jár. Mint láthatod, nem a szűkszavúság az én eszközöm, ha te viszont abban hiszel, akkor az jó jel, mert eleve meg sem kell keresned a megbízással.

Akkor lássuk, kiknek való Rita Megírja szolgáltatásom:

–        Azoknak, akik MÁR ügyfeleim, már vásároltak tőlem valamit, vagy részt vettek valamelyik képzésemen.

–        Azoknak, akik szeretik a stílusomat, és el tudják képzelni, hogy az ő Olvasóik is vevők lennének rá.

–        Azoknak, akik a profizmust és a minőséget tartják szem előtt, a “jól van az még” szemlélettel szemben.

–        Azoknak, akik egy időre át merik engedni a gyeplőt olyasvalakinek, aki jobban ért a szövegíráshoz, mint ők.

–        Azoknak, akik hallgatnak rám, és elfogadják, amit mondok.

Kiknek nem való, tehát ha ezek igazak rád, akkor ne keress meg:

–        Még soha semmit nem vásároltál tőlem, nem ismered a munkamorálomat, stílusomat, minőségorientációmat.

–       Te tudod, mit kellene írni, én csak írjam meg.

–        Te tudod, hogyan kellene felépíteni az oldalt, én csak töltsem ki a hiányzó szövegeket.

–        Te tudod, hogyan kellene kommunikálni, milyen stílusban, és azt várod el tőlem, hogy én ahhoz igazodjam.

–        Stratégiai tanácsokra is szükséged van, nemcsak szövegre, és azt tervezed, hogy majd menet közben jól kifaggatsz.

A Rita Megírja szolgáltatás menete 7 lépésben:

1.)    Megkeresel emailben.

2.)    Megbeszélünk egy skype időpontot, és megbeszéljük, mire van szükséged. Nem adok tanácsot, nem ötletelek, csak meghallgatlak, és megmondom, hogy vállalom-e. Ha vállalom, egyeztetjük a határidőket, ha nem vállalom, akkor azt meg is indoklom, hogy miért nem.

3.)    Számlát kiállítom, fizetsz.

4.)    Megküldöd nekem az összes olyan speciális tudnivalót, amire szükségem lesz az oldalhoz – meg fogom mondani, hogy milyen információkra van szükségem.

5.)    Elkészítem az értékesítési szöveget, lehetséges, hogy több verzióban is. A több verzió témafüggő, és ha jön az inspiráció, nem fogom magam visszafogni. Lehetséges, hogy lesz bátrabb, belemenősebb, meg lightosabb, konvencionálisabb tartalmú is, de az is lehet, hogy csak és kizárólag egyetlen, de óriási valószínűséggel kiválóan teljesítő oldal lesz.

6.)    Elkészítem az értékesítési oldalhoz a kampányleveleket is. Összesen 6 kampánylevél lesz, amit 6, vagy több nap alatt tudsz majd kiküldeni. Ha lesz még ötletem a 6 levélen fölül, azt meg fogom veled osztani.

7.)    Átküldöm neked az összes anyagot.

Mit nem tartalmaz a szolgáltatás?

–        Nem tartalmaz cikkírást,

–        képkeresést,

–        az alapvetőn túli szövegformázást,

–        webes szerkesztést, feltöltést,

–        tanácsadást, brainstorming-ot.

Hogyan lehet jelentkezni?
Kizárólag emailben: a vidirita@kreativiras.com címre írj levelet “Rita Megírja” tárgymezővel.

Ha nem írsz, nem válaszolok 🙂

Szeretettel,

Vidi Rita

A RitArt Academy szakmai vezetője,
A RitArt Academy Franchise tulajdonosa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *